Niet goed te lezen, bekijk dan de on-line versie. Wilt u de nieuwsbrief printen? Klik hier
 
 
5 mei 2020
Jaargang 7
Nummer 5
 
Sint Annaparochie, Westdam 83, 4651BE, Steenbergen
www.sintannaparochie.com, par.secretariaat@sintannaparochie.com , 0167-561671
Meld u hier aan voor de nieuwsbrief  
         
     
  Koninklijke Onderscheiding.  
     
 

Graag feliciteren wij Piet van Schilt die op vrijdag 24 april door de Burgemeester Ruud van den Belt namens de Koning benoemd is tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De officiële uitreiking volgt in verband met de Coronacrisis later. Piet zet zich al heel veel jaren geheel vrijwillig in voor het maatschappelijk belang. Voor het verenigingsleven in Nieuw-Vossemeer een schakel bij meerdere verenigingen. Maar ook voor het kerkelijk leven in Nieuw-Vossemeer was Piet van 1998 tot 2011 vicevoorzitter van de Sint-Joannes de Doper.
Ook zijn inzet voor het samengaan van de zelfstandige parochies naar de St. Annaparochie leverde Piet een actieve bijdrage. Per 1 januari 2011 tot 2019 vervulde Piet de taak in het St. Anna bestuur van vicevoorzitter. In die periode gaf hij mede richting aan de moeilijke taak van het sluiten van de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming te De Heen, de Corneliuskerk te Welberg en de Petrus en Pauluskerk te Dinteloord.
Het laatste jaar zat hij namens het bestuur ook in de Werkgroep Behoud Gummaruskerk. In 2019 zat zijn ambtstermijn van 8 jaar erop. Thans heeft Piet de taak vicevoorzitter/secretaris van Adrie Hommel, die ernstig ziek is door het Coronavirus, weer als adviseur opgenomen. Wij feliciteren Piet van Schilt en uiteraard ook zijn vrouw Ad, de kinderen en kleinkinderen van harte met de Koninklijke Onderscheiding. Dik en Dik verdiend.

 
 
         
  Woord vanuit het parochiebestuur  
     
 
  Het coronavirus treft veel mensen in hun gezondheid, in hun bewegingsvrijheid. Nog dagelijks overlijden er mensen aan de gevolgen van een besmetting met dit virus. De nabestaanden komen in korte tijd voor een verlies te staan zonder dat soms ze gelegenheid hadden afscheid te nemen. Daarnaast merken veel mensen nu wat het betekent dat de samenleving voor een belangrijk deel tot stilstand is gekomen. Er raken mensen werkeloos, bedrijven kunnen het niet redden. Inkomsten vallen weg. Onzekerheid is er bij velen over de toekomst van je werk, je bedrijf. Kunnen we straks het werk, het bedrijf, de winkel, het cafe weer opstarten en op voldoende afstand blijven van elkaar?
Lees meer>>>>>
 
         
  Vredeskerk zet ook in de Meimaand de deuren open.  
     
  Op dit moment zijn alle kerken nog steeds gesloten voor alle vieringen, zowel in het weekend als door de week. Daarom gaan ook in de Meimaand/Mariamaand de deuren van de Vredeskerk iedere dag van 10.00 - 11.00 uur open. Iedereen is welkom, voor een moment van gebed, een moment van stilte, om in deze Mariamaand een kaarsje aan te steken bij Maria en/of een bloemetje bij haar te zetten. Zo kunnen we Maria toch eren in deze Meimaand.
De strikte regels die opgesteld zijn door het RIVM worden ook tijdens deze openstelling gehandhaafd, dus zijn er meer mensen aanwezig houdt u aan de afstand van 1,5 meter tussen mensen. Opgeven misintenties vanuit de parochiekern Vredeskerk voor de besloten viering van iedere zaterdag om 17.00 uur in de Gummaruskerk:
Opgeven van een misintentie kan tussen 10.00 en 11.00 in de Vredeskerk of bij Rina Gelten, Lijsterbesstraat 2. Telefoonnummer 0167-565612. Kosten van een misintentie zijn € 11,00.
 
 
         
  Gezondheid v-voorzitter sint Annabestuur Adrie Hommel  
     
 
  Adrie ligt al geruime tijd in het ziekenhuis. Eerst in het Bravis ziekenhuis en enige weken geleden verhuisd naar het UMC.
Adrie is inmiddels corona vrij, hij moet ontzettend veel aansterken want hij is lichamelijk heel erg verzwakt. Maar we zijn ontzettend blij dat er steeds vooruitgang is. Zijn vrouw heeft hem via skype gesproken en hij reageerde hier zelfs op. Hij kan echter nog niet praten daar is hij nog te zwak voor. Ook kan hij nog niet zelfstandig ademen, maar desondanks hopen we dat het binnenkort zover is dat hij kan praten en bewegen.
Er is uiteraard nog een lange weg te gaan maar we zijn op dit moment in euforie gezien de afgelopen periode die Adrie en zijn gezin hebben doorgemaakt .
Wij wensen hem heel veel beterschap.
 
         
  Houd Vol (ingezonden tekst)  
     
  Wij zijn het volk van God
Wij zijn als vreemdelingen hier met elkaar
Een levenlang te gast
Er ligt een hemels vaderland voor ons klaar
Hou vol, Hou vol
Hij laat niet los
Het is een zegetocht
Van heiligen en twijfelaars bij elkaar
Maar kijk wij lopen nog
Wij lopen wat God heeft beloofd achterna
Hou vol, Hou vol
Hij laat niet los
God is voor ons
God is naast ons
God is altijd om ons heen
Laat maar komen
Wat hierna komt
Want Hij laat ons nooit alleen
En nu wij zijn omringd
Door zoveel helden die ons voor zijn gegaan
Nu geven wij niet op
Het zijn de schouders waarop wij mogen staan
Hou vol, Hou vol
Hij laat niet los
God is voor ons
God is naast ons
God is altijd om ons heen
Laat maar komen
Wat hierna komt
Want Hij laat ons nooit alleen
Hij laat ons nooit alleen
Hou vol, Hou…
 
 
         
  Alle gulle gevers bedankt!!!! (Petra Geers voedselbank)  
     
 
  Namens alle mensen die aangewezen zijn op de Voedselbank om in hun dagelijkse levensbehoefte te voorzien, Dank ik iedereen die de afgelopen weken houdbare levensmiddelen heeft gedoneerd tijdens de openingstijden van de Vredeskerk.
Ik heb vele goed gevulde dozen en tassen mee kunnen nemen naar de uitgifte op vrijdagmiddag en onze cliënten waren er heel blij mee. Zo was het toch mogelijk om iedereen voldoende levensmiddelen mee te geven. Nogmaals ontzettend bedankt.
 
         
  Hoe vind je God online  
     
  Het is een bijzondere Paastijd waarin we leven. Alles lijkt stil te vallen en velen maken zich grote zorgen om zieke dierbaren, de toekomst. Toch biedt deze tijd voor parochies, gelovigen en (nog?) niet-gelovigen ook geweldige mogelijkheden.
Er is een prachtig online aanbod waar u gebruik van maken zonder dat het u iets hoeft te kosten! Graag presenteren we het nieuwe katholieke platform www.HoevindjeGod-online.nl Bedoeld voor wie het geloof wil verkennen of beleven. Het biedt verschillende cursussen en elke deelnemer krijgt een persoonlijke e-coach.
Zeker nu er geen bijeenkomsten of ontmoetingen kunnen worden georganiseerd, is dit platform heel geschikt om bekend te maken. Maar natuurlijk ook als deze tijd achter ons ligt. Deelnemers worden aan het einde van de cursus doorverwezen naar een passend aanbod in parochies.
  foto
 
         
  Uitleen van boeken  
     
 
  Nu de boekenmarkt van de Vredeskerk i.v.m. het Coronavirus is uitgesteld hebben we een hele kleine selectie van onze boekenvoorraad in “De Vonk” aanbouw Vredeskerk uitgestald.
Voor iedereen die om een goed boek verlegen zit is er de mogelijkheid om tijdens deze corona-crisis boeken om te ruilen, kopen mag natuurlijk ook.
Tijdens de openstellingstijden van de Vredeskerk iedere dag tussen 10.00 en 11.00 uur bent u welkom. Alle door het RIVM opgestelde regels zijn ook hier van toepassing, omdat deze ruimte kleiner is dan de kerk geld hier een maximaal aantal van 3 bezoekers in deze ruimte.
 
         
  Collecte  
     
  Voor veel mensen en bedrijven is de toekomst financieel gezien onzeker geworden in deze coronacrisis. Ook voor de kerk vallen er nu inkomsten weg, bijv. doordat er geen collectes meer zijn in de vieringen.
Toch hebben we nu met de tv-uitzendingen extra uitgaven en de gewone kosten gaan door. Mogen wij een beroep op u doen voor een extra vrijwillige bijdrage in deze tijd, zodat we de kerken in de toekomst, zodra het weer kan, open kunnen blijven houden en het pastorale werk door kunnen laten gaan?
Het rek. nr van de St Annaparochie is:
NL42 RABO 0191849294 o.v.v. extra bijdrage.
Bij voorbaat hartelijk dank, mede namens het parochiebestuur,
pastoor Hans de Kort
 
 
         
Agenda mei 2020
 

Vanwege de bijzondere situatie door het Corona virus deze maand geen agendapunten
 
         

Heeft u suggesties of artikelen
nieuwsbrief@sintannaparochie.com


Meer informatie over de Sint Annaparochie
kunt u vinden op www.sintannaparochie.com